Monday, January 28, 2008

Pedoman 2008 - 26 January 2008

5.30 am aku dah bangun.. mlm td x sempat nak iron baju... 10 minit aku iron baju... 5 minit buat susu anak2... mandi.. 10 minit... pkai baju 10 minit..(nie x makeup nyer kes) dan solat 5 minit.. pengabisan aku klua umah 6.15am... sampai opis 6.20am.. selamat masih ada yg belum smpai... 6.30am kami dah bertolak pergi ke Persada Johor dgn menaiki bas Ekspress... alhamdulillah sib baik derang sediakan transport.. klo xder mampuih nak cari parking kat area situ.. lg parking metro dah setengah ari duk kat sana.. mau bbelas aku kena bayar parking...


Hari ini Kulim (M) Bhd ada Hari Pedoman 2008 aka Hari perjumpaan semua anggota pekerja Kulim (M) Bhd bagi tahun 2008... Perjumpaan ini bertempat di Persada Johor, Johor Bahru.





7.15am -

Sampai jer Persada aku dan putih trus daftar kedatangan.. + dpt 1 beg godies yg isi dier.. set body dan syampu secret garden.. 1 packet teh boh.. 1 tin soft drink zippie strawberry and 1 kad atucara majlis...



Pedoman habis dlm kul 1.30 pm.. then kami semua dihidang kan dgn nasi beriani yg berlauk beriani kambing.. daging.. dalca.. fish fillet with sos... udang grg rempah... dan gado2... bleh tahan sedap... lepas makan kami semua trus balik.. sampai opis aku trus ke parking keta start enjin keta trus balik.. sampai umah dlm jam 3 pm... anak2 baru nak diulit mimpi.. aku pon ikut sama bmimpi... hubby xder gi main badminton dan futsal.. jam 5.30pm abah aku kejut bgtau Pak Long dan Kak Amy nak dtg... hemm bangun2 mak dah siap masak mee hoon grg utk minum ptg.... aku bangun2 trus buat air dan prepared utk dinner malam....


1st yg dah lama aku nak cuba buat.. Kentang Oregano MakLang... bhn cukup juz xder kacang gajus... nielah hasilnya.. semangkuk besar sekelip mata licin.. aku sempat rasa seketul kentang jer...



kari ikan tenggiri, ikan bakar caru, sambal belacan, Ulam timun dan jering
mak long aku bwak Sup kepala ikan merah yg bru dimasak dr umah dier...
Pergghhhh Meriah lauk...


Hari Ahad... 27/01/2008


xder apa yg menarikkk.. pagi2 aku hubby dan anak2 gi PG amik Arif kat umah mak angkat dier + trus balik umah MIL kat Kota.. luch kat sana.. MIL masak nasi ujan panas... sedappppp..
Sorry lupa nak amik gambar....
sampai umah tiram... dekat magrib.. kemas anak2 semua pengabisan aku magrib dekat kul 8mlm... pas solat aku bg anak2 mkn... + bg ubat + buat susu then derang dlm sejarah derang tido awal... penat sangat sbb seharian xder tido.... tu yg lepak sesangat... lega bila tgok anak2 da tdio.. senang aku nak buat keja.... tido jam 11 mlm...

6 comments:

AznieBunnie said...

wah, 5 minit jer dari umah ke opis? seronoknya!!!
opis me tak jauh tp jem yg tak tahan.
sometime rasa nak balik kerja kampung jaga nenek pun best, tp nak capak mana hubby tu? hehehhee

mama_yang_cool said...

ha'ah.. syok nye umah dekat ngan opis. alys..aleya dah pandai ckp blom.. kalau dah, ko dah leh start train dia she she.. awal2 tu memang annoying sket laa sebab kene lap kencing dia yang terkencing tuh.. tp lepas tu dah ok.. aku pun train masa weekend jer.. setiap 1 jam aku bawak ke toilet... awal2 tu aku bawak ke toilet tanak kencing.. elok kuar toilet.. kencing plak.. naik antu gak laa baru2 tuh.. now alhamdulillah dah ok

mama_yang_cool said...

aku pun memang tido kat tilam alys.. takut jatuh.. yang gambo atas katil tu.. dia yang main panjat2

.:Mama & Aisyah:. said...

Wallah! korang2 nih mmg isteri/ibu mithali btul. Rajin masak2...

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

salam mutiara...err..tak tahu nak panggil aper,tima kasih sbb sudi jengah ke blog resepi saya dan tima kasih juga sbb sudi letak link nyer kat blog mutiara...kalau ada apa2 cdgn atau komen...jgn malu2 yer...nanti saya letak link mutiara dekat blog saya yg satu lagi...bulih la yer...?

-janna-
http;//gornamarima.blogspot.com
http://recipesforkeeps.blogspot.com

Ada Ayrissa said...

nyum2...terliur nyer nmpak kentang oregano tuh...hiihihiih..leh ar bg resepi... ;)